Home/Lázár Gyula Emléktorna
Lázár Gyula Emléktorna 2018-01-18T07:31:06+00:00

Lázár Gyula Emléktorna

2017. július 1. napján 14 órától kerül megrendezésre Füzesgyarmaton a Lázár Gyula Emléktorna, mellyel minden évben igyekszünk méltóképpen megemlékezni városunk szülöttére, 49-szeres válogatott labdarúgónkra, aki a Ferencváros labdarúgó csapatának oszlopos tagja volt, Lázár Gyuláról. Elmondhatjuk, hogy az Emléktorna már hagyomány városunkban, hiszen immáron 3. éve kerül megrendezésre a Lázár Gyuláról elnevezett Városi Sporttelepen.
 
Idén 3 labdarúgó csapat megmérettetését tervezzük, Bors Füzesgyarmat és Zimándújfalu települések ifi labdarúgó csapatait látjuk vendégül a tornán. Füzesgyarmat mind Borssal, mind Zimándújfaluval testvérvárosi kapcsolatban áll, Zimándújfaluval 7 éve, míg Borssal a tavalyi évben sikerült megállapodást kötni. Minden évben igyekszünk kölcsönösen olyan kulturális vagy sporteseményeket szervezni egymás városainak, amelyből megismerhetőek a helyi emberek, a helyi szokások és maga a település. Ezzel a tornával is igyekszünk szorosabbra fűzni testvér városainkkal a kapcsolatot. Az emléktornát Bere Károly polgármester nyitja meg, majd Báthori Géza Bors polgármestere és Kocsis József Zimándújfalu alpolgármestere zárja.
 
Idén a Füzesgyarmati felnőtt labdarúgó csapat NBIII-ba jutása is megalapozta az emléktorna szükségességét, Lázár Gyula előtt való tisztelgésünk mellett. Hiszünk abban, hogy a sport népszerűsítése fontos és kiemelkedően kezelendő feladat. Mindemellett elengedhetetlennek tartjuk a városi legendáinkról való méltó megemlékezéseket. 
 
A torna a Füzesgyarmati Füzes Fesztivál hivatalos programjai közé tartozik. A Füzes Fesztivál a település várossá avatásának alkalmából megrendezett 2 napos programsorozat, amely mára már régió szintű fesztivállá nőtte ki magát.